Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Over ons

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Dit maken we met elkaar

De gemeente Noordoostpolder wil inwoners, ondernemers en organisaties helpen om kansen te krijgen en te benutten. Dit doen wij door naar elkaar te luisteren en ruimte te bieden: minder regels en meer keuzevrijheid. Zo maken we een innovatieve en veilige leefomgeving die bijdraagt aan een nog mooiere Noordoostpolder.

  • We maken werk van wonen
  • Een bruisend Noordoostpolder
  • Duurzamer, groener en schoner
  • Meedoen in de samenleving
  • Mobiliteit en bereikbaarheid
  • Een aantrekkelijk onderwijsaanbod
  • We houden de Noordoostpolder veilig

Meer weten? Lees verder in het coalitieakkoordexterne-link-icoon (pdf, 344 MB).externe-link-icoon

Gemaakt in dé Noordoostpolder

De Noordoostpolder, waar we trots zijn op ons gebied. Hier kun je wonen, werken en ontspannen in een ruime omgeving waar je de unieke ontstaansgeschiedenis en de vindingrijkheid elke dag ervaart. Als inwoner, als ondernemer en als mens!

Buitengewoon Noordoostpolder

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

Erfgoed

De Noordoostpolder is de oudste polder van Flevoland. Ons erfgoed zie je terug in de structuur van het landschap, de wegen, de waterlopen, de architectuur, UNESCO Werelderfgoed Schokland, Oud-Kraggenburg en het rijksmonument Waterloopbos.

Ruimte

Het gevoel van vrijheid ervaar je op de uitgestrekte akkers, aan de randen van de polder met uitzicht op het IJsselmeer en turend naar de horizon. Daarnaast biedt de Noordoostpolder ruimte en vrijheid om te ondernemen, te wonen en je leven naar eigen wensen in te vullen.

Makers

Onze trots zie je nog altijd terug in de huidige gemeenschap, in het arbeidsethos, in de samenwerking, in de betrokkenheid, in het rijke verenigingsleven en in de vele streekproducten en boerderijwinkels. We zijn en blijven makers. Het zit in ons DNA.

Lees meer over 'gemaakt in de Noordoostpolderexterne-link-icoon'.

Logo Gemaakt in de Noordoostpolder