Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Energietoeslag 2023

Huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm krijgen ook dit jaar energietoeslag. Later dit jaar ontvangen zij naar verwachting € 800,00.
Wanneer dit precies plaatsvindt is nog onbekend. Dat komt omdat het wetsvoorstel energietoeslag 2023 is uitgesteld.

Meer informatie over de energietoeslag 2022 vindt u op pagina Energietoeslag 2022.

Veel voorkomende vragen

Nee, dat kunt u nog niet doen. Het Rijk werkt nog aan een wetsvoorstel dat de energietoeslag 2023 mogelijk maakt.

Misschien wel, maar dit kunnen wij niet automatisch beoordelen. Uw vorige woongemeente heeft die energietoeslag aan u toegekend. Wij kunnen uw gegevens daarom niet in onze systemen terugvinden. Neem contact met ons op. Dan gaan wij samen naar uw situatie kijken en wat de mogelijkheden zijn.

Neem dan contact met ons op. Dan gaan wij samen naar uw situatie kijken en wat de mogelijkheden zijn.

Dat hebben wij zeker. Dit zijn:

U kunt ook eenvoudig online controleren op welke regelingen u misschien aanspraak heeft. De website is www.datgeldtvoormij.nl

Misschien kunnen wij u helpen. Neem dan contact met het Sociaal Loket op. Wilt u liever zelf uw schulden regelen? Kijk dan op www.zelfjeschuldenregelen.nl.

U kunt tot en met 30 juni 2023 de energietoeslag 2022 aanvragen. Op Energietoeslag 2022 vindt u meer informatie over de energietoeslag 2022. Ook kunt u hier een digitale aanvraag starten.

Het Energieloket helpt u met een gratis en onafhankelijk advies. Op de pagina energietoeslag vindt u meer informatie en de contactgegevens.

In 2022 konden huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag ontvangen om de sterk gestegen energierekening te betalen. Ook in 2023 bestaat er de mogelijkheid om een energietoeslag te ontvangen. Hiervoor werkt het Rijk nog aan een wetsvoorstel. Om de eerste periode van 2023 te kunnen overbruggen, mogen gemeenten alvast € 500,00 van de energietoeslag 2023 betalen aan huishoudens die de energietoeslag 2022 ontvingen. De gemeente Noordoostpolder maakt van deze mogelijkheid gebruik.

Misschien kunt u ondersteuning krijgen vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Kijk op Tijdelijk Noodfonds Energie voor meer informatie. U kunt hier ook een aanvraag indienen.